Stamopbouw

Ons hok is opgebouwd uit duiven van:

  • Arjan Beens, Genemuiden

Uit het beste van Arjan zitten duiven op ons kweek hok. We hebben rechtstreeks een zoon uit Olympic Miss Gijsje hier zitten, maar ook een aantal half broers van deze geweldige duivin (rechtstreeks uit Mr. Bergerac). Verder zitten hier uit veel topduiven van Arjan jongen zoals uit Mr. Beautifull, Great Warrior, 028, De Doorzetter, Johanna, Badmuts, Always Flying etc etc.

Op de totaalverkoop is er ook nog een teletekst duif aangekocht van Arjan: Willemien speelde onder andere een 3e NPO Perigueux.

  • Henri Hoeks, Bovensmilde

Uit het beste van Henri zitten duiven op ons kweek hok. Deze duiven zijn aangeschaft om in de toekomst Barcelona mee te spelen, maar ook zeker voor de lange afstanden zoals St. Vincent. We hebben kinderen zitten van de Samurai, De 700, Yolanthe, Silence en Kld. Cheeta. Henri Hoeks heeft in 2014 een verkoop gehouden een groot deel van zijn vliegers en alle jonge duiven. Hier is onder andere een doffer gekocht uit de 1e nationaal St. Vincent en deze was ook vader van de 3e NPO Ruffec.

De 8e nationaal Orange van 2013 is in 2015 ook naar Wezep verhuist.

  • Combinatie Verweij – de Haan, Mijdrecht

De laatste jaren is er van deze combinatie een aantal duiven naar Wezep gekomen. Het is begonnen met een duivin uit Bolletje, deze vloog een 1e en 4e nationaal en is gelijk al moeder van meerdere bruikbare duiven (o.a. 54e nationaal Bergerac 2013). Deze duivin is van 2013 dus een topkweekster voor de toekomst. Geluk moet je soms hebben: Arjan Beens goede sportvriend van ons had geruild met de combinatie, maar helaas is Arjan “tijdelijk” gestopt met de duivensport. De ruil ging door en Arjan heeft de ons gegeven en we zijn hem hier dankbaar voor. Het waren 2 kinderen uit Ixia en 2 kinderen uit Messi. Verder zitten hier nog kinderen van Villa, Iniesta en Barry.

  • G.J. van Vilsteren, Zwolle

In 2010 is er een gehele ronde gekocht bij Gerrit en daar zitten een aantal super kwekers tussen.
De 103 & 124 zijn 2 super kweekduivinnen waar al meerdere topduiven uit zijn gekomen.

 

Reacties zijn gesloten.